Nederlandse Lutherse Vrouwen Bond in vol bedrijf

De Nederlandse Lutherse Vrouwen Bond (NLVB) is een levendige vereniging. Er worden de komende periode vier bijeenkomsten georganiseerd: De jaarlijkse studiedag op 17 maart a.s., de jaarlijkse ontmoetingsdag op zaterdag 26 mei, de jaarlijkse brainstorm op 11 juli, en de najaarsdag wordt gevierd op 29 september. Verder heeft de Vrouwen Bond een vacature voor secretaris. Voor nadere informatie over de bijeenkomsten en de vacature kunt u terecht bij 'Lees meer'.

 

• Op zaterdag 17 maart a.s. wordt de jaarlijkse studiedag gehouden in de Lutherse Kerk aan de Hamburgerstraat in Utrecht, van 9.45-15.30 uur. Het jaarthema 2018 ‘Hier staan wij, hier gaan wij’ wordt die dag uitgewerkt aan de hand van de in 2016 uitgebrachte Vrouwenbijbel. In het februarinummer van De Wachter kon u al lezen over het programma van deze dag. De kosten voor deze studiedag bedragen € 15,--. U neemt zelf een lunchpakket mee, voor koffie/thee en melk wordt gezorgd. Tot 10 maart kunt u zich nog opgeven bij Helena Axler, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

• Vervolgens bent u van harte welkom op de de jaarlijkse ontmoetingsdag op zaterdag 26 mei. We zijn dan te gast bij de lutherse gemeente Nijmegen, sinds 1 januari 2016 met de gemeenten Brabant en Zuid-Limburg samengevoegd tot de gemeente Zuid-Nederland. Het programma duurt van 10.00-16.00 uur en bevat in de ochtend een morgengebed en de jaarvergadering. Na de lunch is er een activiteit. De Lutherse Kerk ligt op 20 minuten lopen van het NS-station. Er rijdt ook een bus die direct voor de kerk stopt. De kosten van deze geheel verzorgde dag bedragen € 25,--. De leden ontvangen hiervoor de uitnodiging per brief. Ook introducees, dames én heren niet-leden, dochters en zonen zijn van harte welkom! U kunt zich opgeven bij Helena Axler; email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De jaarlijkse brainstormdag van de NLVB, staat gepland op 11 juli in de ELK, Hamburgerstraat te Utrecht. We gaan met elkaar brainstormen over het thema en de activiteiten voor 2019. Uw inbreng is daarbij heel belangrijk. Om 13.00 uur wordt gestart met een lunch en van 14.00 tot 16.00 uur is het gesprek van het bestuur met de leden die erbij willen zijn. U kunt zich (vanwege de lunch) aanmelden bij Helena Axler: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Najaarsdag vieren we op 29 september in Leeuwarden samen met de Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging (OKViB). Onze leden uit Leeuwarden ondernemen elke keer weer de lange reis naar de activiteiten van de NLVB. Nu willen wij de reis een keer wagen en hen bezoeken! Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad, waarvoor tal van activiteiten staan gepland.
Een van die activiteiten is een tentoonstelling die de OKViB en de NLVB samen organiseren in de Lutherse Kerk te Leeuwarden. In ieder geval willen we daar met elkaar van genieten! Het program-ma komt later, maar noteer deze datum alvast in uw agenda!

 

VACATURE
De Nederlandse Lutherse Vrouwen Bond, een zelfstandig functionerende bond,
nauw verbonden met de Evangelisch-Lutherse Synode, en contactorgaan van Lutherse vrouwen in Nederland en met een open oog voor de wereld om haar heen, is op zoek naar een:
 Secretaris

Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur, ondersteun je de voorzitter en ben je de verbindende schakel tussen de bestuursleden. Je coördineert de inkomende en uitgaande correspondentie en bent verantwoordelijk voor een juiste verslaglegging. Je organiseert de bestuursvergaderingen en de bewaking van de actiepuntenlijst.

Tot je werkzaamheden behoren:
- Voorbereiden bestuursvergaderingen(4 keer per jaar)
- Uitwerken notulen van deze vergaderingen
- Mee organiseren activiteiten (Studiedag, Ontmoetingsdag, Najaarsdag)
- In voorkomende gevallen aanleveren kopij voor De Brief


Voor deze functie vragen wij:
- Een flinke dosis humor
- Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en schrift
- Werken met email en goed kunnen typen
- Zelfstandig kunnen werken binnen een warm en enthousiast team

De functie is op basis van vrijwilligheid en onbezoldigd. De gemaakte onkosten worden vergoed.

Belangstelling?
Kijk voor meer informatie ook op onze website www.nlvb.net
Ben jij per direct beschikbaar en heb je ruime ervaring met genoemde werkzaamheden? Neem dan snel contact op met Marianne Seinstra en/of Helena van Axler of meld je aan via het formulier op de website.

 

 

 

 

Actuele kalender

zo 19 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 19 aug - 18:30
PKN avonddienst
zo 26 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 26 aug - 18:30
PKN avonddienst
zo 02 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 02 sept - 18:30
PKN avonddienst
wo 26 sept - 20:00
Gesprekskring Staatsliedenkwartier / Snel & Polanen

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.