NLVB: uitnodiging voor een dag van ontmoeting

Op 29 september a.s. komen oud-katholieke en lutherse vrouwen en hun gasten weer bij elkaar. Deze keer in Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa met als thema mienskip (gemeenschap). Gemeenschap is ook het thema van onze ontmoetingsdag. De Nederlandse Lutherse Vrouwenbond en de Stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging hebben een expositie ingericht met als titel Mienskip door het Lam: utopie of ideaal? De ontmoetingsdag vindt plaats in de Lutherse Kerk Leeuwarden, Nieuwe Oosterstraat 28-30, 8911 KN Leeuwarden. Aanvang 10.00 uur en de dag eindigt om 15.30 uur.

De expositie bestaat uit foto’s en teksten van priester/kunstenaar Annemieke Duurkoop en uit een kruiswegstatie, gemaakt door gemeenteleden van verschillende kerken in Leeuwarden. De expositie is interactief. Dat betekent dat we op deze ontmoetingsdag ook zelf aan de slag gaan in de vorm van een workshop.

Aan u vragen wij een tekst en/of afbeelding mee te nemen die voor u een bijzondere betekenis heeft.

Programma van de ontmoetingsdag:

10.00 uur                    -inloop, koffie met een Fries lekkernij, expositie bekijken.

                                   - korte viering

                                   - ludieke rondleiding door Leeuwarden in de Citytrain

                                   - heerlijke lunch

                                   - workshops: we verdiepen ons in de expositie.

15.30 uur                    - afsluiting met een slotwoord en een lied. We gaan gezegend op huis aan.

 

Eén workshop betreft de kruiswegstatie, de andere betreft het werk van Annemieke Duurkoop. Als we tijdens de workshop elkaars antwoorden bekijken en met elkaar daarover in gesprek raken, ontstaat er als vanzelf een gemeenschap. Immers, gemeenschap vorm je door samen betekenis aan de werkelijkheid te geven.

Ook mannen zijn van harte welkom op onze activiteiten. Neem gerust uw partner of vriend mee. Voor degenen die niet zo goed ter been zijn en met de trein komen, regelen we vervoer van het station naar de Lutherse Kerk.

Deelname aan deze ontmoetingsdag is voor lutheranen geheel kosteloos. Ook uw reiskosten mag u declareren bij de NLVB. Graag aanmelden en reiskosten declareren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Reiskosten declareren: OV met kopie van kaartjes of print van reisbewijs OV // Auto: 19 ct per kilometer.

 


 

 

 

 

Actuele kalender

zo 21 okt - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 21 okt - 13:30
Pelgrimstochten
zo 21 okt - 18:30
PKN avonddienst
di 23 okt - 09:15
Geef kleur aan je geloof
wo 24 okt - 17:30
Kom je bij me eten?
zo 28 okt - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 28 okt - 18:30
PKN avonddienst

Bestemming collectes

zo 21 okt
Dorcas
zo 28 okt
Diaconie
zo 04 nov
Kerk in actie: najaarszending

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.