Nederlandse Lutherse Vrouwenbond

Op 10 juli 2019 wordt in Utrecht de NLVB Brainstormmiddag gehouden. We starten de middag met een gezamenlijke lunch om 13.00 uur en gaan daarna met elkaar in gesprek. Tijdens de brainstormmiddag gaat het erom een thema voor 2020 te vinden. Wat spreekt ons aan om volgend jaar een mooie Studiedag mee in te richten? Hoe kunnen we volgend jaar vorm geven aan de samenwerking met de Oud- Katholieke Vrouwen in Beweging (OKViB)? De dag is in de ELG Hamburgerstraat 9, 3512 NN Utrecht. Om 13.00 uur lunch en van 14.00 tot 16.00 uur de brainstorm. In verband met de lunch graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deelname is kosteloos.

De najaarsactiviteit is dit jaar op 28 september in Zutphen. We lopen verder in het spoor van het jaarthema ‘Luther en de vrouwen’, maar richten ons deze dag niet op Luther, maar op een aantal bekende vrouwen, die Zutphen als domicilie hadden. Het wordt een interessante dag. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

 

 

Dienstrooster

zo 23 juni - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 23 juni - 18:30
PKN avonddienst
zo 30 juni - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 30 juni - 18:30
PKN avonddienst
zo 07 juli - 10:30
Lutherse ochtenddienst

Activiteitenkalender

ma 17 juni - 20:00
Singelloop
zo 23 juni - 13:30
Pelgrimstochten
di 25 juni - 09:15
Geef kleur aan je geloof

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.