Uitnodiging startbijeenkomst jubileumjaar 2017

Op 31 oktober 2016 begint het jubileumjaar waarin de Protestantse Kerk in Nederland viert en herdenkt dat 500 jaar geleden de reformatie begon. In de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam wordt het startsein van dit jubileumjaar gegeven. U bent van harte welkom om de aftrap van dit bijzondere jaar op maandagmiddag 31 oktober bij te wonen. Theatermaker Kees Posthumus zal met de muzikale voorstelling ‘Kom naar voren!’ bekende en minder bekende voorlieden van de reformatie voor het voetlicht brengen.

 

In een podiumgesprek diepen diverse sprekers - onder wie scriba René de Reuver - de betekenis van het protestantisme voor de samenleving van nu uit. Ook de estafette ‘Als een lopend vuur’, een serie van activiteiten langs twaalf provincies gedurende het hele jubileumjaar, start deze middag. Het programma wordt afgesloten met een viering, waarna u welkom bent bij een lopend buffet.

De toegang is gratis. Graag aanmelden voor 15 oktober via www.500jaarprotestant.nl/start. Daar vindt u ook het uitgebreide programma. Voor vragen over uw aanmelding kunt u contact opnemen met mevr. Hilda van Rijssen,  synodesecretariaat van de PKN via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Wij verheugen ons erop u te ontmoeten bij de start van het jubileumjaar 2017.
mevr. ds. K. van den Broeke,  preses van het moderamen van de generale synode van de PKN en dr. Margriet Gosker, coördinator jubileumcampagne 2017