Uitnodiging startbijeenkomst jubileumjaar 2017

Op 31 oktober 2016 begint het jubileumjaar waarin de Protestantse Kerk in Nederland viert en herdenkt dat 500 jaar geleden de reformatie begon. In de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam wordt het startsein van dit jubileumjaar gegeven. U bent van harte welkom om de aftrap van dit bijzondere jaar op maandagmiddag 31 oktober bij te wonen. Theatermaker Kees Posthumus zal met de muzikale voorstelling ‘Kom naar voren!’ bekende en minder bekende voorlieden van de reformatie voor het voetlicht brengen.

LutherBier

Met het komende Lutherjaar in het vizier, is een heus, Nederlands LutherBier naturlijk onmisbaar. Enthousiaste gemeenteleden uit Luthers Amsterdam, Den Haag en Woerden slaan de handen ineen en nemen de uitdaging aan: het brouwen van een biertje. Maar dat kunnen we niet alleen…..Voor meer informatie lees hier de folder.

500 jaar reformatie

In het geschiedenisboek op de lagere school stond een afbeelding. Een man, kennelijk een priester wegens een tonsuur, hamerde een pamflet op een eikenhouten kerkdeur. In het onderschrift stond:
 ‘Luther start de reformatie met het spijkeren van 95 stellingen op de slotkapel in Wittenburg’. Volgens de traditie zou dat op 31 oktober 1517 hebben plaatsgevonden. Vandaar dat er volgend jaar 500 jaar reformatie gevierd kan worden.

Zing mee met het Groot Reformatiekoor!Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor dat in 2016 en 2017 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de Reformatie en aan Maarten Luther. Dit project wordt ondersteund door Refo500. In het repertoire zit een speciaal gecomponeerde Reformatie-Cantate, het Geneefse Psalter, Een vaste Burcht enzovoort. Vanaf de leeftijd van 16 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van het Groot Reformatiekoor.