Kom zingen in onze koorworkshop!

Wij zijn de Lutherse kerk en we zingen graag! Kom je meedoen met onze koorworkshop? Na drie kwartier zingen, treden we een kwartiertje op. En daarna ben je welkom om een Palmpasenstok te knutselen. Met die Palmpasenstok kunnen we zondag om 10.30 een optocht lopen in onze kerk. Het is voor kinderen van groep 3 tot en met 8 die van zingen houden! Vanaf 14.40 uur zijn kinderen vanaf groep 1 ook welkom om mee te helpen met de Palmpasenstokken. Zaterdagmiddag 13 april vanaf 13.30 uur is de deur open bij de Lutherse kerk aan de Jan de Bakkerstraat 11 Woerden, rond 14.40 begint het Palmpasenstokken maken.

Kerk op schoot

Op 31 maart is er in Lutherse kerk een sprankelende, belevingsgerichte dienst voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Tijdens deze dienst beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders het verhaal van ‘het zaadje in de wind’ samen met dominee Beer. We vertellen het verhaal, afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten. Een speelse viering voor jonge kinderen en hun (groot)ouders. Om 12.00 uur inloop met koffie/thee en om 12.30 uur aanvang dienst.

Schrijven in de veertigdagentijd
Je gedachten op papier zetten – en als je dat wilt: dat wat je hebt opgeschreven met elkaar delen. Het gaat zeker niet om ‘hogere schrijfkunst’, maar het is gewoon de bedoeling gedachten en associaties die rond het thema boven komen op ter schrijven. Op een speelse manier gaan schrijfoefeningen en werkvormen hierbij helpen. Maria Knöps begeleidt dit gebeuren. U bent van harte welkom op zaterdag 30 maart 2019, van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Jan de Bakkerzaal van de Lutherse kerk. Wel graag aanmelden - uiterlijk twee weken van te voren - via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oecumenische avondgebeden in de veertigdagentijd

De veertigdagentijd is een tijd die zich bij uitstek leent voor inkeer, stilte, bezinning. Al jarenlang probeert de werkgroep vieringen van de Raad van Kerken daar een bijzonder accent aan te geven met wekelijkse avondgebeden. Dit jaar vinden die avondgebeden plaats op woensdagavond 13, 20, 27 maart, 3 en 10 april en verder op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 april, steeds om 19.00 uur in de Lutherse Kerk. Deze avondgebeden sluiten aan bij het Aswoensdag-avondgebed op 6 maart, waarmee de veertigdagentijd  begint, aanvang 19.30 uur.  Als ‘rode draad’ is deze keer gekozen voor de Zaligsprekingen (uit de Bergrede, Mattheüs 5:1-12). U bent van harte welkom!

Iedereen is welkom!

Ook in deze controversiële tijd bouwen wij verder op de droom van onze gemeenteleden. Een droom die gericht is op het blijven zingen voor God, een levendige kerk met een eigen gezicht, met aandacht voor liturgie, muziek en cultuur. Waarin ook aandacht is voor elkaar in pastoraal opzicht, en men elkaar echt kent en dus gekend wordt! Een bloeiende kerk, waarin verschillende generaties vertegenwoordigd zijn, waarin ruimte wordt geboden voor ieders beleving van het geloof. Juist nu spreken wij opnieuw onze steun uit voor de activiteiten van Wijdekerk.nl, de veelkleurige organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die, helaas om geloofsreden, schade hebben opgelopen.  

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.