Oecumenische avondgebeden

Ook dit jaar zullen er op de vrijdagavonden in de veertigdagentijd weer oecumenische avondgebeden plaatsvinden in de Lutherse Kerk. Een kleine werkgroep ‘vieringen’, met mensen uit de verschillende kerken, zorgt voor de voorbereiding en de uitvoering. Het eerste avondgebed vindt plaats op vrijdag 16 februari.  De aanvangstijd is steeds 19.30 uur. Daarna is er elke vrijdag opnieuw een avondgebed, tot en met vrijdag 23 maart. Deze keer zal het in de avond-gebeden draaien om psalmen. Psalmen: ‘van huis uit’ liederen van Israël, liederen die door de eeuwen heen een grote rol hebben gespeeld in de kerk.

Leerhuis liturgie 'met Luther aan tafel'

Op woensdag 21 februari, om 20.00 uur, wordt gestart met de eerste avond van het leerhuis liturgie "met Luther aan tafel'. De avond wordt geleid door ds. Maarten Diepenbroek. Waarom vieren de liturgie zoals we die vieren? Wat zijn de bronnen van onze liturgie? En welke theologie zit er achter? Kan het ook anders? Of moet het anders? Zo maar wat vragen die aan de orde komen in het leerhuis liturgie. De predikant zorgt voor achtergrondinformatie en inhoudelijke verdieping. U bent vasn harte welkom! Aanmelden kan via ds. Maarten Diepenbroek.

Oude liturgieën

Voor hen die nog een keer een opgenomen dienst willen beluisteren is er tevens de mogelijkheid om de betreffende liturgie erbij te zoeken. Op de website kunt u deze liturgie vinden onder het kopje “diensten” en vervolgens selecteert u Liturgieën. Onder de knop "Liturgie" op de homepage wordt alleen de actuele liturgie weergegeven.

Activiteitenprogramma 2017 – 2018

Ook dit seizoen bieden wij u weer een veelkleurig palet aan activiteiten aan, die op de een of andere manier een link hebben met het ‘Lutherse’. Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen het licht deed zien. 31 oktober 2017 zal het slot zijn van het Reformatiejaar, een jaar waarin wereldwijd aandacht is besteed aan het ontstaan van de hervormingsbeweging rond Luther. Hier vindt u het volledige programma.

 

 

 

 

Actuele kalender

di 20 feb - 14:30
De Bijbel in beeld
di 20 feb - 19:30
Bibliodrama: 'Bijbelverhalen voor hier en nu'
wo 21 feb - 20:00
Leerhuis liturgie
zo 25 feb - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 25 feb - 18:30
PKN avonddienst
di 27 feb - 09:15
Geef kleur aan je leven
zo 04 mrt - 10:30
Lutherse ochtenddeinst

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.