Schoen-Doen

Ook dit jaar organiseren de diaconieën van de Woerdense Raad van Kerken de najaarsactie  ‘Schoen - Doen’. De actie houdt in dat ouders met een laag inkomen € 40,-- per kind kunnen krijgen voor de aanschaf van een paar winterschoenen. In aanmerking komen alle gezinnen met een minimuminkomen die wonen in de gemeente Woerden en daadwerkelijk kinderen van 4 tot en met 17 jaar opvoeden. Met deze actie willen de kerken deze ouders een steuntje in de rug geven. Via de collecte kunt ook u uw steentje bijdragen aan deze actie!

 

 

 

 

Actuele kalender

Geen evenementen

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.