Steunpunt Vluchtelingenwerk Woerden

Begeleiden vluchtelingen in de gemeenten Woerden en Oudewater

Het doel van de maatschappelijke begeleiding is om de zelfredzaamheid van de vluchtelingen te vergroten. De begeleiding duurt gemiddeld twee jaar vanaf het moment dat de mensen vanuit een asielzoekerscentrum in de gemeente komen wonen. De eerste opvang begint bij het station. Daarna maken we mensen wegwijs: het gemeentehuis, de school, de dokter, de supermarkt.?Op dit moment begeleiden we zo’n 230 vluchtelingen in de gemeenten Woerden en Oudewater. ?Onze juridische begeleiding betreft gezinsherenigingen, het begeleiden van vluchtelingen, uitgeprocedeerde en uitgenodigde vluchtelingen. Het varieert van het helpen bij het invullen van formulieren tot intensief overleg met de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en advocaten.

Naast de verplichte inburgering bieden wij vluchtelingen extra ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. Op dit moment geven ruim 20 vrijwilligers begeleiding aan vluchtelingen. Sommigen doen dat individueel en anderen aan groepjes van 2 tot 4 vluchtelingen. Meer info: www.vluchtelingensteunpunt.nl.

 

 

Dienstrooster

Geen evenementen

Activiteitenkalender

Geen evenementen

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.