Stichting Fotografie tegen Armoede

De Stichting Fotografie Tegen Armoede van de Woerdense fotograaf Dies Groot is opgericht om, in samenwerking met betrouwbare mensen en kleine organisaties, hulp te kunnen bieden aan succesvolle kleinschalige hulpprojecten voor mensen in extreme armoede.

Voor een minimaal basisbedrag van € 4000,- kan een klein, eenvoudig maar echt stenen casco huisje gebouwd worden voor 1 gezin. Minimaal 8 van die huisjes worden tegelijkertijd als 4x twee-onder-één-kapje gebouwd voor 8 gezinnen, voor een basisbedrag van € 32.000,-. Zo halen we gezinnen uit erbarmelijke en mensonterende gat-in-de-grond/krotten/woonsituaties en geven we hun dé kans om hun leven werkelijk op te bouwen. Met overige giften financieren we de afwerking van deze casco huisjes en minimale inventaris (alles héél eenvoudig) zoals een tafel en stoelen, een allesbrander om op te koken, en voor enige verwarming in de strenge winters en matrassen en dekens. Verder krijgt elk huisje een basisstroomaansluiting en wordt er een gemeenschappelijk waterpunt gemaakt. Zo nodig krijgen zij aanvullende hulp van de plaatselijke mensen van de Roemeense Moeder Teresa Stichting, die ook veel helpen, regelen, sturen en alles in de gaten houden en voedselpakketten, kleding, schoeisel, schoolmateriaal, brandhout kunnen geven. www.diesgroot.nl

 

 

 

 

 

Actuele kalender

Geen evenementen

Bestemming collectes

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.