Schrijven in de 'paarse tijd'

Aanmelden: Uiterlijk twee weken van te voren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: Geen

Veel mensen houden een dagboek bij of vertrouwen af en toe hun gedachten aan het papier toe. Vaak is het een moment van bezinning. In de ‘paarse tijd’ – de Adventstijd en de Veertigdagentijd - willen we ons een morgen al schrijvend bezinnen. Schrijftalent is niet nodig, want creatief, intuïtief schrijven heeft niets te maken met grammatica of spelling. Gewoon de gedachten, associaties opschrijven die naar boven borrelen naar aanleiding van het thema. Er wordt niet beoordeeld, alleen (eventueel) geluisterd. Aan de hand van korte en speelse schrijfoefeningen en werkvormen wordt er deze ochtenden geschreven.

Locatie Lutherse kerk (Jan de Bakkerzaal)

 

 

Dienstrooster

zo 26 mei - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 26 mei - 18:30
PKN avonddienst
zo 02 juni - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 02 juni - 18:30
PKN avonddienst

Activiteitenkalender

di 28 mei - 09:15
Geef kleur aan je geloof
ma 03 juni - 20:00
Singelloop
ma 03 juni - 20:00
Gesprekskring Staatsliedenkwartier / Snel & Polanen
wo 05 juni - 10:00
Koffie met noten
do 06 juni - 10:00
Koffie met noten
vr 07 juni - 10:00
Koffie met noten
za 08 juni - 10:00
Koffie met noten

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.