Nieuwjaarsborrel voor de buurt

Vorig jaar hebben we het voor het eerst georganiseerd en er is goede reden het te herhalen: een nieuwjaarsborrel in de kerk waarbij speciaal de deuren openstaan voor onze buren! Het is een goede gelegenheid elkaar te ontmoeten in een ongedwongen sfeer met een hapje en een drankje. Zij die vlak bij wonen worden uitgenodigd binnen te komen, en gemeenteleden krijgen de kans mensen uit de buurt te ontmoeten. De bewoners van de directe omgeving van de kerk krijgen weer een persoonlijke uitnodiging, maar ook wie wat verder weg woont is dus als belangstellende hartelijk welkom. En uiteraard hopen we op voldoende gemeenteleden die bijdragen aan een open een gastvrije ontmoeting!

Locatie Lutherse kerk

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.