Geef kleur aan je geloof

Leiding:           Maud Koningen, Astrid ‘t Hart en Rineke Kloet
Aanmelden:      aanbevolen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten:            eigen materiaal

Met een aantal enthousiaste mensen uit verschillende kerken komen we al meer dan 10 jaar bij elkaar om te schilderen, te tekenen of een collage te maken over een bijbels onderwerp. Het komend seizoen staat “muziek in de bijbel” centraal. Een heel mooi en blij aspect uit de bijbel. We beginnen met koffie, steken een kaars aan en bespreken de bijbeltekst, die thuis al is voorbereid. De tekst verwerken we beeldend met zelf meegebrachte materialen. Daarna bespreken we met elkaar wat we hebben gemaakt. Het is leerzaam en verrassend om de verschillende perspectieven te zien, die beeldend verwerkt zijn.

U bent van harte welkom deze uitdaging aan te gaan. Ervaring is niet nodig.

Locatie Kruiskerk

 

 

Dienstrooster

zo 21 juli - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 21 juli - 18:30
PKN avonddienst
zo 28 juli - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 28 juli - 18:30
PKN avonddienst
zo 04 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst - Lauden

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.