Een drieluik over Job

Leiding:          ds. Gerrit Schouten
Aanmelden:   aanbevolen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe kan een goede God mensen onschuldig laten lijden? Is God dan toch niet goed of is Hij machteloos? Is God soms niet opgewassen tegen het kwaad? Wat heb je eigenlijk aan God? In de Bijbel is Job de persoon die met deze vragen te maken krijgt. Wat Job vooral pijn doet, is dat hij God niet begrijpt. Is God wel rechtvaardig? Hij daagt God uit hem recht te doen. Het zijn vragen die ook in onze tijd springlevend zijn. We zullen ze in een drieluik over Job doordenken. Het enige huiswerk vooraf is het lezen van het Bijbelboek Job.

Locatie Maranathakerk

 

 

Dienstrooster

zo 21 juli - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 21 juli - 18:30
PKN avonddienst
zo 28 juli - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 28 juli - 18:30
PKN avonddienst
zo 04 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst - Lauden

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.