Hospice Meeuwenlaan Woerden

De vrijwilligers van hospice ‘De Mantelmeeuw’ in Woerden ondersteunen bij zaken die spelen rondom de laatste fase van het leven. Zij bieden hulp in het zelf vorm geven aan deze fase.
‘ We weten dat niet alleen degene die ziek is, zorg en aandacht nodig heeft. Ook de naasten hebben te maken met het afscheidsproces en kunnen behoefte hebben aan extra ondersteuning. Met onze aandacht en nazorg willen we er ook zijn voor de naasten. De Mantelmeeuw biedt haar diensten aan zonder daarvoor kosten te rekenen. We doen dit vanuit de overtuiging dat onze zorg en aandacht beschikbaar moet zijn voor iedereen, zonder drempel of belemmering.’

 

 

Dienstrooster

Geen evenementen

Activiteitenkalender

Geen evenementen

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.