Kerk-in-Actie: Werelddiaconaat

Watersnood Bangladesh

In Bangladesh is het water zowel vriend als vijand. Rivieren overstromen regelmatig en maken het land vruchtbaar. Maar cyclonen en overstromingen zijn ook een gevaar voor de inwoners. Door klimaatverandering nemen cyclonen in kracht en aantal toe. Via Kerk in Actie kunt u Bengaalse organisaties steunen om de bevolking zo veilig mogelijk te laten leven in dit waterrijke land. Via het internationale noodhulpnetwerk ACT (Action by Churches Together) versterkt Kerk in Actie Bengaalse kerken en hulporganisaties om dit soort regelmatig terugkerende rampen het hoofd te bieden. Partnerorganisatie CODEC traint de bewoners al jaren in klimaatbestendige landbouw. Zij verleenden direct noodhulp, vooral aan gezinnen van alleenstaande vrouwen zoals Sakina. Zij kregen geld om voedsel te kopen. Daarnaast ook nieuw landbouwgereedschap en zaden van gewassen die tegen zout water kunnen, om hun bestaan weer op te bouwen. Zo proberen we in Bangladesh te voorkomen dat nieuwe overstromingen weer op een ramp uitlopen.

 

 

Dienstrooster

Geen evenementen

Activiteitenkalender

Geen evenementen

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.