Voorstelling 'Esther'

Leiding: Agnes ten Hoeve
Kosten: Uitgangscollecte en vrijwillige bijdrage voor de koffie
 

Kees Posthumus en Henk van Glabbeek spelen hun voorstelling “Esther, een Perzisch sprookje”. Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. We horen een actuele en muzikale versie van het oude oosterse verhaal, gesitueerd in het huidige Iran. Henk van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf.

Locatie Lutherse kerk

 

 

Dienstrooster

zo 23 juni - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 23 juni - 18:30
PKN avonddienst
zo 30 juni - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 30 juni - 18:30
PKN avonddienst
zo 07 juli - 10:30
Lutherse ochtenddienst

Activiteitenkalender

ma 17 juni - 20:00
Singelloop
zo 23 juni - 13:30
Pelgrimstochten
di 25 juni - 09:15
Geef kleur aan je geloof

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.