Een goed gesprek over....dementie

Leiding:           ds. Jantina Colenbrander, geestelijk verzorger Weddesteyn
Aanmelden:     aanbevolen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten:            geen

Dementie. Velen van ons hebben er mee te maken. We kennen familie, kennissen, die als gevolg hiervan in een mistig leven terecht zijn gekomen. Soms maken we dit proces van dichtbij mee, omdat onze partner of (groot)ouder dit overkomt. Waar in het verleden dementerende mensen vooral in het verpleeghuis te vinden waren, is het tegenwoordig zo dat licht dementerende mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Wat is dementie precies en wat niet? En vooral: hoe ga je om met dementie als het jouw dierbare(n) raakt? Wat zeg je, hoe benader je iemand die in een eigen wereld leeft, of daarin steeds meer verdwijnt? Jantina Colenbrander neemt ons mee in haar ervaringen in de verpleeghuiszorg en reikt praktische tips en vaardigheden aan.

Locatie Kruiskerk

 

 

Dienstrooster

zo 18 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst - Lauden
zo 18 aug - 18:30
PKN avonddienst
zo 25 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst - Lauden
zo 25 aug - 18:30
PKN avonddienst
zo 01 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door RPL, de regionale radiozender voor Woerden en omstreken. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.