'Wie ben ik in dit verhaal?' Bibliodrama in de Veertigdagentjd

Bibliodrama in de Veertigdagentijd

Leiding:            ds. Marianne Paas Feenstra
Aanmelden:      noodzakelijk bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderweg naar Pasen kun je drie keer instappen voor een bijeenkomst bibliodrama. In tegenstelling tot wat het woord ‘bibliodrama’ doet vermoeden: we gaan niet toneelspelen….
Allerlei levensthema’s kunnen in deze werkvorm opkomen. Je onderzoekt je eigen vragen en gaat – in het gesprek met anderen – op zoek naar mogelijke antwoorden. Zo komt het Bijbelverhaal dichterbij en ontdek je waar het verhaal raakt aan je eigen leven. Het kan je helpen om een andere kijk te krijgen op de vragen die je op je geloofsweg bent tegengekomen. Een bijeenkomst bibliodrama staat garant voor een (vaak indrukwekkende) andere omgang met Bijbelverhalen dan je misschien gewend bent. Minder hoofd en meer hart en handen….

In de aanloop naar Pasen bieden we drie bijeenkomsten aan. Het aantal deelnemers per bijeenkomst zou ongeveer 8-12 moeten zijn, daarom is opgave vooraf nodig.
woensdagavond 27 maart 2019  – over Lucas 15, 11-32
dinsdagavond 9 april 2019  – over Lucas 22, 24-38

 

 

Locatie Opstandingskerk

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Audiotour

In september 2015 is Wim van Beek geïnterviewd door RPL Woerden ten behoeve van het programma Woerden Centraal. In twintig minuten wordt u geinformeerd over de rijke geschiedenis van onze Lutherse kerk. U kunt het hier beluisteren, maar ook op uw mobiel tijdens een rondleiding door de kerk.

 

 

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.