Een goed gesprek over...de Bijbel (voor gelovigen)

Leiding:          ds. Marianne Paas Feenstra en ds. Joost Schelling
Aanmelden:    aanbevolen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een goed gesprek over … de Bijbel. Dat klinkt logisch voor een kerk. We ontvangen geregeld geluiden dat men graag met ons over de Bijbel in gesprek gaat. Daarom dit seizoen een aantal gesprekken aan de hand van concrete Bijbelverhalen of Bijbelse personen. Voor de één zal het opfrissen van reeds opgedane kennis zijn, voor de ander een mooie aanleiding om nieuwe inzichten op te doen. Steeds zullen we ruim van tevoren via de website en het kerkblad aangeven waarover de avond zal gaan. Elke avond staat op zichzelf en wordt afwisselend door de beide voorgangers en met diverse gespreksvormen verzorgd.

Alleen voor gelovigen? Ja. Komt er dan ook een serie avonden voor ongelovigen? Jazeker, maar die worden via andere media benaderd.

Locatie Kruiskerk

 

 

Dienstrooster

zo 18 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst - Lauden
zo 18 aug - 18:30
PKN avonddienst
zo 25 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst - Lauden
zo 25 aug - 18:30
PKN avonddienst
zo 01 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

 

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door RPL, de regionale radiozender voor Woerden en omstreken. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.