‘Brood en Zegen’ vieringen

Op de maandagen vindt er een korte ‘Brood en zegen’ viering plaats. De korte viering, waarin brood en wijn worden gedeeld, begint om 16.30 uur. Deze zijn gepland op 6 en 13 juli en dan – na de zomervakantieperiode – weer op 24 en 31 augustus. Aanmelden is niet meer nodig.

Hoe ziet zo’n viering eruit?

De stoelen staan in een ruime kring opgesteld in de kerk. Bij elke stoel staan een ouwel en een bekertje wijn (of druivensap) klaar. De altaartafel is feestelijk gedekt, zoals bij de viering van het avondmaal op zondagmorgen. De viering bestaat uit een schriftlezing, een gebed, stilte, de instellingswoorden (‘… doet dit tot mijn gedachtenis’), het delen van brood en wijn (communie) en een zegen. Het duurt tot ongeveer 17.00 uur, zodat u daarna nog de tijd hebt om thuis de maaltijd voor te bereiden.

 

 

Kerkdiensten

Knopkerkdienstbeluisteren3

 

 

 

 

KnopYouTubekanaal4

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief


Activiteitenkalender

do 09 juli - 20:30
De Complete Spatie
do 16 juli - 20:30
De Complete Spatie
do 23 juli - 20:30
De Complete Spatie
do 30 juli - 20:30
De Complete Spatie
do 06 aug - 20:30
De Complete Spatie
do 13 aug - 20:30
De Complete Spatie
do 20 aug - 20:30
De Complete Spatie

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door de kerkelijke omroep SOKW. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.