Lauden, korte vieringen in de Lutherse kerk

De komende vier zondagen, van 26 juli t/m 16 augustus, kunt u in de Lutherse kerk aan de Jan de Bakkerstraat om 10.30 uur deelnemen aan de Lauden. Dit zijn korte, meditatieve  vieringen, waarin momenten van stilte worden afgewisseld door lezingen, gedichten en muziek. In elk van vier Lauden staat een gedicht van Bonhoeffer centraal. Enkele weken voor het einde van de oorlog werd hij door de nazi’s vermoord. Hij verbleef de laatste jaren in gevangenschap, in die periode schreef hij brieven, gedichten en gebeden. Het zijn indringende teksten, die werden gebundeld onder de titel ‘Widerstand und Ergebung’  (‘Verzet en overgave’). 

Dit jaar staat in het teken van 75 jaar bevrijding. Er is veel aandacht voor allerlei gebeurtenissen en personen uit de Tweede Wereldoorlog. In het hier en nu kunnen wij  ‘het moeten volgen van regels, afstand houden en  quarantaine’, ervaren als beperkend, eenzaam en alleen. We hopen dat Bonhoeffer een inspiratiebron mag zijn met zijn dichtregels voor wat wij wellicht in deze tijd ervaren.

Kerkdiensten

Knopkerkdienstbeluisteren3

 

 

 

 

KnopYouTubekanaal4

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief


Dienstrooster

zo 16 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst - Lauden
zo 23 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst
ma 24 aug - 16:30
Brood en Zegen
zo 30 aug - 10:30
Lutherse ochtenddienst
ma 31 aug - 16:30
Brood en Zegen

Activiteitenkalender

do 13 aug - 20:30
De Complete Spatie
do 20 aug - 20:30
De Complete Spatie
do 27 aug - 20:30
De Complete Spatie
do 03 sept - 20:30
De Complete Spatie

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door de kerkelijke omroep SOKW. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.