Leerhuis Bach...en anderen

Op woensdag 28 oktober wordt de eerste van drie leerhuisavonden georganiseerd. Allereerst een avond met een Bachcantate, geleid door ds. Maarten Diepenbroek. Voor deze keer kiest hij voor de bijzondere cantate 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit' (BWV 106). Deze cantate staat in het teken van gedenken en herdenken en past goed in de tijd rond 1 november. De avond begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom!

De twee volgende leerhuisavonden vinden plaats op:

Woensdag 25 november: Hans van Gelder over Olivier Messiaen

Hans van Gelder uit Barendrecht is een kenner van de Franse componist Olivier Messiaen, een moderne componist met een enorme ‘spirituele’ uitstraling. Hij wil ons daarin meenemen.

Woensdag 20 januari 2021: Jan Compagner over Bach

Tenslotte komt er een avond met een van de mooiste motetten van Bach: ‘Jesu, meine Freude’ (BWV 227). Een motet waarin op een heel bijzondere manier een lied wordt verbonden met woorden van Paulus uit Romeinen 8.

Kerkdiensten

Knopkerkdienstbeluisteren3

 

 

 

 

KnopYouTubekanaal4

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief


Activiteitenkalender

do 29 okt - 20:30
De Complete Spatie
za 31 okt - 20:30
Protestantse lezing online
ma 02 nov - 17:00
Catechisatie
di 03 nov - 19:45
Briefpost vol betekenis
wo 04 nov - 10:00
Koffie met noten
do 05 nov - 15:00
Beeldende verhalen
do 05 nov - 19:45
Beeldende verhalen

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Er zit vast wel iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door de kerkelijke omroep SOKW. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Het derde deeel van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.