Even voorstellen.......

Mijn naam is Nelleke de Jong en ik loop de komende maanden stage in de Lutherse Gemeente Woerden. Ik ben in september begonnen met de Master Gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. De studie is een mooie mix van theorie en praktijk en ik kijk er naar uit om het ‘praktijk’-gedeelte bij jullie vorm te geven. De komende tijd ga ik allereerst aan de slag met pastoraat en ik hoop zo ook een aantal van jullie wat beter te leren kennen.

 

Voor ik aan deze opleiding begon, heb ik een aantal jaar gewerkt als onderwijsonderzoeker en daarvoor als docent Sociale Geografie & Planologie aan de Universiteit Utrecht. Als Sociaal Geograaf vind ik het altijd leuk om nieuwe plaatsen te leren kennen – ik heb in Woerden dan ook al een mooi rondje langs de singels gelopen. Zelf woon ik in het mooie centrum van Gouda, tegen de Sint Janskerk aan. Zeker als in de kersttijd de beroemde Goudse Glazen zijn uitgelicht, is dat een prachtig plekje om te wonen.

Ik kijk er naar uit om u in de komende tijd te ontmoeten! Hartelijke groet, Nelleke de Jong

Kerkdiensten

live

gemist

liturgie

Oude diensten beluisteren kan voorlopig nog hier via Kerkomroep.nl

Activiteitenkalender

wo 25 nov - 20:00
Zin in film: Ballon
do 26 nov - 15:00
Beeldende verhalen
do 26 nov - 19:45
Beeldende verhalen
do 26 nov - 20:30
De Complete Spatie
di 01 dec - 19:45
Briefpost vol betekenis
wo 02 dec - 10:00
Koffie met noten
wo 09 dec - 15:00
Gelijkenissen

Aanmelden nieuwsbrief


"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Er zit vast wel iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door de kerkelijke omroep SOKW. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Het derde deeel van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.