Projectlid worden bij bijzondere diensten?

Houdt u van de muziek die tijdens een Choral Evensong gezongen wordt? En zou u wel eens willen meezingen met de soms imposante, dan weer verstilde liederen? Kom dan eens proeven bij de Lutherse Cantorij Woerden. Voor bijzondere diensten zoals de evensong en kerstnachtdienst zoekt de cantorij extra tenoren, bassen en sopranen die op projectbasis de repetities daarvoor bijwonen en bij de uitvoering meezingen. Tijdens de eerste twee repetities proeft u van de muziek, de aanpak en de sfeer.

Als het van beide kanten bevalt, betaalt u daarna contributie voor elke bijgewoonde repetitie. Gun uzelf de bijzondere ervaring van het samen zingen en muziek maken in de prachtige ruimte van de Lutherse Kerk.

We repeteren elke maandagavond van 20-22 uur in de kerkzaal van de Lutherse Kerk, onder leiding van cantor-organist Jeroen de Haan.

seizoen 2021-2022    -   bijzondere diensten in de Lutherse Kerk,
                                       Jan de Bakkerstraat 11, Woerden:
zo 31 oktober 2021        Evensong                  15.00 uur
zo 6 maart 2022             Evensong                  15.00 uur

U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Ook uw eventuele vragen kunt u daar stellen.

Kerkdiensten

live

gemist

liturgie

 

Dienstrooster

zo 12 feb - 15:00
Intrededienst ds. Hester Radstake
zo 19 feb - 10:30
Lutherse ochtenddienst
wo 22 feb - 19:30
Aswoensdag
zo 26 feb - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 26 feb - 12:30
Kerk op schoot - Lutherse kerk

Activiteitenkalender

Aanmelden nieuwsbrief


"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Er zit vast wel iets tussen dat u zal aanspreken.

"Zie je zondag!"

In het programma “Zie je zondag!” van de EO wordt de Lutherse Kerk van Woerden op TV belicht.  In dit programma duikt Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? Kijk gerust hier mee: aflevering 1, aflevering 2, aflevering 3.

"God in de lage landen"

Het derde deeel van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.