Intrede ds. Hester Radstake:

Wij zijn verheugd ds. Hester Radstake als onze nieuwe predikant te mogen verwelkomen. Wij nodigen u van harte uit voor de dienst waarin ds. Hester Radstake aan onze gemeente verbonden wordt. De dienst vindt plaats op zondag 12 februari 2023 om 15.00 uur in de Lutherse Kerk. Ds. Gertjan Robbemond en onze nieuwe predikant zijn voorgangers in deze dienst. De cantorij onder leiding van Jeroen de Haan verleent haar medewerking.

Na de dienst bent u van harte welkom om Hester en haar gezin persoonlijk te ontmoeten en geluk en zegen te wensen. Uw komst stellen wij zeer op prijs. Wilt u laten weten of u aanwezig wilt zijn? Graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ds. Hester Radstake was tot voor kort predikant van de Protestants-vrijzinnige Elthetokerk in Alblasserdam. Daarvoor werkte zij als gemeentepredikant in Oisterwijk. Zij is een van de initiatiefnemers van Kerk op Schoot, een viering voor jonge kinderen die ook in onze kerk sinds enige jaren wordt georganiseerd. Verder is zij redactielid van het blad Heilig spel, magazine voor rituelen, liturgie en spiritualiteit. Ds. Hester Radstake zal naast haar reguliere predikantstaken aandacht besteden aan de dertigers en veertigers binnen de gemeente.

Kerkdiensten

live

gemist

liturgie

 

Dienstrooster

zo 12 feb - 15:00
Intrededienst ds. Hester Radstake
zo 19 feb - 10:30
Lutherse ochtenddienst
wo 22 feb - 19:30
Aswoensdag
zo 26 feb - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 26 feb - 12:30
Kerk op schoot - Lutherse kerk

Activiteitenkalender

Aanmelden nieuwsbrief


"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Er zit vast wel iets tussen dat u zal aanspreken.

"Zie je zondag!"

In het programma “Zie je zondag!” van de EO wordt de Lutherse Kerk van Woerden op TV belicht.  In dit programma duikt Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? Kijk gerust hier mee: aflevering 1, aflevering 2, aflevering 3.

"God in de lage landen"

Het derde deeel van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.