Tischrede met Maarten Diepenbroek:

Op donderdag 9 februari wordt er weer een Tischrede georganiseerd. Ook dit keer wordt de Tisch en de Rede een beetje uit elkaar gehaald. We beginnen met de maaltijd om 18.30 uur (denk er om: wel van tevoren aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). En voor wie dat niet lukt – die is welkom vanaf 19.15 uur, met koffie of thee. Rond 19.30 uur zal Maarten dan van wal steken met zijn verhaal. Maarten zal ons komen vertellen waarmee hij doende is rond zijn dissertatie. En dan vooral over wat hij verwacht/hoopt dat dit werk aan betekenis zal hebben voor de kerk, en voor de gemeente! Hoe zingen we? Wat zingen we? Maakt dat echt wat uit? En waarom dan?

Maarten gaf aan dat hij volop bezig is met zijn onderzoek rond de liturgische vernieuwingsbeweging van het Nederlandse lutheranisme in de vorige eeuw. En dat hij daarmee bezig is bij een lutherse leerstoel aan de vrijgemaakte universiteit in Kampen (!) is toch op z’n minst opmerkelijk....

 

 

 

 

 

 

 


 

Kerkdiensten

live

gemist

liturgie

 

Dienstrooster

zo 12 feb - 15:00
Intrededienst ds. Hester Radstake
zo 19 feb - 10:30
Lutherse ochtenddienst
wo 22 feb - 19:30
Aswoensdag
zo 26 feb - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 26 feb - 12:30
Kerk op schoot - Lutherse kerk

Activiteitenkalender

Aanmelden nieuwsbrief


"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Er zit vast wel iets tussen dat u zal aanspreken.

"Zie je zondag!"

In het programma “Zie je zondag!” van de EO wordt de Lutherse Kerk van Woerden op TV belicht.  In dit programma duikt Marleen Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? Kijk gerust hier mee: aflevering 1, aflevering 2, aflevering 3.

"God in de lage landen"

Het derde deeel van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.