De cantorij van de Lutherse Gemeente Woerden heeft Jeroen de Haan als dirigent, en heeft momenteel een bezetting van bassen (3), tenoren (2), alten (5) en sopranen (3). Elke maandagavond, van 20.00-22.00 uur, wordt er gerepeteerd. Ongeveer tien keer per jaar verleent de cantorij medewerking aan een dienst.

Vaste onderdelen zijn dan de antifoon rondom de eerst te zingen psalm en bij de evangelielezing een motet. Soms zingt de cantorij een deel van de uitgebreide avondmaals- of doopliturgie. Zo wil zij de gemeentezang ondersteunen en de lutherse liturgische traditie versterken.

 

Lutherse Cantorij Woerden, 2019

 

Ook verzorgt de cantorij tweemaal per jaar de koorzang in de evensong, die in voor- en najaar gehouden wordt. De gezongen muziek is dan afkomstig uit de anglicaanse koortraditie, terwijl de gesproken teksten in het Nederlands zijn. Daarnaast geeft de cantorij elk jaar op Open Monumentendag in september een concert met koor- en orgelmuziek.

We zingen muziek uit de lutherse en de anglicaanse traditie, uit verschillende tijden: van de vroege renaissance, zoals Hassler, Schütz, tot de tijd van nu, van o.a. Jeroen de Haan.

De sfeer binnen de cantorij is bijzonder goed: we zingen plezierig met elkaar en studeren graag iets nieuws in. Daarbij streven we steeds naar een goede afwerking en blijven we schaven aan onze koorklank. Geïnteresseerd? Kom eens een paar repetities meezingen, om te proeven.

Informatie

Datum/tijd:  maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur
Leiding:  Jeroen de Haan
Aanmelden:  Welkom! Eventuele vragen kun je stellen aan An Vergouwe en Jeroen de Haan of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten:  maandelijkse contributie

 


2021 - De lutherse cantorij verleent haar medewerking aan de volgende dienst:

22e na Trinitatis   31 oktober   15.00 uur  Lutherse Kerk    Evensong