Kinderkerk

 

Tijdens de diensten in onze lutherse gemeente hebben ook de kinderen een goede plaats. De kinderen starten in de dienst en gaan na het kindermoment naar hun eigen ruimte op zolder.

Elke dienst wordt het verhaal / thema  door predikant, cantor en leiding uitgewerkt.  Bij het verhaal doen we een spel of een creatieve verwerking. We maken - naast eigen invulling bij het luthers leesrooster - gebruik van Kind op Zondag.

 

Activiteiten door het jaar heen:
    •    project in Advent en kerstperiode
    •    op weg naar Pasen met project in veertigdagentijd, palmzondag-rondgang
    •    afsluiting met buitenspel en picknick

Samenstelling:
De volgende mensen geven leiding aan de kinder- en jeugdkerk: Maarten van Ansenwoude, Willemijn Liese, Melanie Meesters, Selma Tromp en Bernice Janssen-Smith.

Kerkdiensten

live

gemist

liturgie

Oude diensten beluisteren kan voorlopig nog hier via Kerkomroep.nl

Dienstrooster

Activiteitenkalender

Aanmelden nieuwsbrief


"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Er zit vast wel iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door de kerkelijke omroep SOKW. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Het derde deeel van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.