Concert Open Monumentendag -14 september

Op Open Monumentendag is de Lutherse kerk geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het laatste half uur wordt er een concert gegeven. Kom op adem bij dit concert met liturgische koorzang, in de verstilde ruimte van de Lutherse Kerk te Woerden. Het concert wordt gegeven op Open Monumentendag, zaterdag 14 september a.s. om 15.30 uur, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11 te Woerden. Toegang vrij. Met uitgangscollecte. Van harte welkom.

Het concert staat in het teken van de Duitse muziekcultuur. U hoort ‘Agnus Dei’ van Hans Leo Hassler (1564-1612), de cantate ‘Auferstanden, auferstanden’ van Max Reger (1873-1916) en ‘Singet dem Herrn ein neues Lied!’, een vitaal-moderne bewerking van Psalm 98 van Hans Friedrich Micheelsen (1902-1973). De cantorij staat onder leiding van Jeroen de Haan, m.m.v. organist Klaas Dirk Doornbos. Verder zal Jeroen de Haan enkele Duitse orgelwerken ten gehore brengen op het monumentale Bätzorgel.

 

 

 

Dienstrooster

zo 22 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 22 sept - 18:30
PKN avonddienst
zo 29 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 29 sept - 18:30
PKN avonddienst
zo 06 okt - 10:30
Lutherse ochtenddienst

Activiteitenkalender

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door RPL, de regionale radiozender voor Woerden en omstreken. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.