Alain Verheij over zijn boek 'God en ik'

De openingsavond van Geloof en Cultuur start met Alain Verheij. Deze avond wordt gehouden op dinsdag 17 september om 20.00 uur in de Lutherse Kerk. Als spreker treedt dan op Alain Verheij over zijn boek ‘God en ik’. Alain Verheij is schrijver, spreker en blogger. Hij is lid van het theologisch elftal van dagblad Trouw en noemt zichzelf ‘theoloog des twitterlands’.  In het boek ‘God en ik’ analyseert hij onze tijd en hoe de christelijke verhalen en gebruiken iets te zeggen hebben over de wereld van nu.

Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit. De verhalen van Jezus, Job, Mozes en Petrus zetten aan tot hoop, vertrouwen en volharding. Aan de hand van deze oude verhalen werpt Alain Verheij licht op hedendaagse levensverhalen. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden, er is wel een collecte.

 

 

Dienstrooster

zo 22 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 22 sept - 18:30
PKN avonddienst
zo 29 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 29 sept - 18:30
PKN avonddienst
zo 06 okt - 10:30
Lutherse ochtenddienst

Activiteitenkalender

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door RPL, de regionale radiozender voor Woerden en omstreken. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.