Activiteitenkalender

Viering Sint-Maarten

Op 11 november is het de naamdag van Sint- Maarten. Dat is een feest van licht als het buiten donker wordt. Het feest van Sint-Maarten is genoemd naar Martinus van Tours, geboren in Rome in de 4e eeuw. Hij werd soldaat en ging naar Gallie. Toen hij bij de stadspoort een bedelaar zag liggen, gaf hij hem de helft van zijn mantel. Zo deelde hij warmte en liefde. Later werd Maarten bisschop. Later werden vele kerken aan deze heilige gewijd. Van Sint-Martinuskerken, tot Martinikerken. En ook de Domkerk in Utrecht is bijvoorbeeld gewijd aan Sint Maarten. Wij willen het feest van Sint-Maarten ook in Woerden vieren. We gaan samen eten en delen daarna het licht in de binnenstad, rondom de kerk. We vinden het leuk als jij ook meedoet! Neem je (zelfgemaakte) lampion mee!

Datum en tijd: Zaterdag 9 november 2019 om 17.00 uur is er een kinderviering, vervolgens gaan we naar buiten met onze lampionnen en daarna zijn er pannenkoeken.
Leiding: De viering van Sint-Maarten is een initiatief van de Protestantse Kerken in Woerden en de Parochie Pax Christi.
Aanmelden: I.v.m. de pannenkoeken graag opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: Deelname is gratis

Locatie Lutherse kerk