Activiteitenkalender

Het kerkgebouw: een blok aan het been of de ruimte om kerk te zijn?

Leiding: Ruud van der Herberg en ds. Joost Schelling
Aanmelden: aanbevolen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: geen

Wie je op straat vraagt naar de kerk, die zal zoeken naar een gebouw, liefst met een karakteristieke torenspits als vingerwijzing naar de hemel. Toch is de kerk veel meer dan het gebouw, maar… we hebben deze gebouwen wel.

Hoe gebruiken wij onze kerkgebouwen eigenlijk om te vieren, te leren en te dienen? En is het vooral de plek waar we op zondag samenkomen en doordeweeks over mopperen dat er zoveel geld voor nodig is om het groot onderhoud eraan op te brengen? En wat betekent het dat de kerkgebouwen in buurten en wijken van Woerden staan? Tijd voor een avond waarin we op zoek gaan naar een protestantse visie op onze kerkgebouwen. We zetten de avond zo op dat het toepasbaar is op uw eigen kerkgebouw of situatie. Het programma maakt gebruik van recent onderzoeksmateriaal van o.a. het VKB en de PKN, en wordt door de beide inleiders voorzien van theologische en maatschappelijke duiding, en toepassing voor de situatie in Woerden. Welkom voor een gesprek over de (bouw)stenen van ons kerk-zijn.

Locatie Opstandingskerk