Sinds december 2018 werkt Karin Timmerman als kerkelijk werker in Luthers Woerden.

Wat doet deze kerkelijk werker?

Mijn opdracht is divers, naast een nauwe samenwerking met de dominee in diverse doordeweekse activiteiten van catechese tot leerhuis, heb ik als aandachtspunt om voor jongere generaties ontmoetingen te organiseren. Een kinderkoor opzetten en de monastieke gebedstijd De Complete Spatie, zijn de eerste uitwerkingen.

Mijn passie is om met /door de bijbel, die Maarten Luther in de landstaal, dus in de taal van het hart, vertaalde, en door de liturgie mee te werken aan toerusting voor het alledaagse leven. Ik studeerde theologie in Veenendaal en Ede en heb veel geschreven en georganiseerd op het snijvlak van communicatie, journalistiek en theologie. Met mijn man en twee kinderen woon ik in Hilversum en ben ik betrokken bij de PKN-kerk om de hoek, de Morgenster, en bij het Christelijk Spiritueel Centrum waar ik nog wel eens een Lectio ‘geef’.

In de kerk in Woerden ben ik vaak op maandag en donderdag te vinden. Kom gerust eens langs voor een kennismaking. Hopelijk tot ziens bij één van onze vieringen of activiteiten.

Op 1 september 2019 is dit interview met Karin opgenomen.