Activiteitenkalender

 

Activiteiten- programma

2023 - 2024

Activiteitenprogramma 2023-2024

Het programmaboekje 'Luthers Woerden' 2023-2024 is gereed. Benieuwd naar het komend seizoen, klik op de button 'Activiteitenboekje' onderaan deze pagina.

Zaterdagen en woensdagen in mei, juni, juli

📍 Woerden Stadswandelingen

Ongelooflijk Woerden

Ga je mee op ontdekkingstocht langs plekken van macht en onmacht, ketters en kardinalen, respect en uitsluiting, geloof en ongeloof? Tijdens de stadswandelingen ‘Ongelooflijk Woerden’ bezoek je historische plekken die het verhaal vertellen van Woerden. Waren de inwoners altijd vrij om te geloven wat zij wilden? Er zijn 4 verschillende wandelingen in mei, juni en juli. Prijs: € 7,50 per wandeling inclusief koffie/thee en toegang stadsmuseum. De wandelingen worden ondersteund door de Raad van Kerken Woerden en gesubsidieerd door de PKN en plaatselijke kerken. Meer informatie en aanmelden

Woensdag 5 juni 2024

🕓 19.30/20.00 uur
📍 Lutherse kerk

Koffie met noten

U bent weer van harte welkom bij de bijeenkomst van Koffie met Noten. Inloop met koffie vanaf 9.30 uur. Om 10.00 uur beginnen we en met ergens een 'break' voor nog een kopje koffie gaan we door tot rond half twaalf.

Er worden liederen gezongen, bekende en soms ook heel onbekende. Zo nu en dan wordt er iets rond een lied verteld. Vaak ontstaan er ook mooie, soms verrassende gesprekken naar aanleiding van de liederen. Welke accenten er deze keer worden gelegd, laat u maar verrassen! Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen.

Donderdag 22 t/m 25 augustus 2024

📍 Heusden

Summer school

“Zingen is tweemaal bidden!” (Augustinus). Ook deze zomer kun je samen met andere Lutheranen ‘duiken’ in Lutherse spiritualiteit en beleefde theologie tijdens de Lutheran Summer School. Deze is van 22 t/m 25 augustus in Heusden. Centraal staat het Wereldwijde Lutherse Liedboek. Thema is dan ook: ‘Daar zit muziek in - onderweg zijn, vrijheid ervaren, verbondenheid ervaren’. Naast inhoudelijke verdieping is er alle ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Meer informatie en aanmelden

Maarten Luther
"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"
"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"