Online Pinksterviering vanuit de Lutherse kerk op zondag 31 mei

Komende zondag kunt u onze Pinksterviering meemaken via Kerkomroep.nl  Zie daarvoor de linkjes rechts op de site. Daar vindt u ook de liturgie en ons Youtube-kanaal. De zondagsdienst wordt verzorgd door ds. Maarten Diepenbroek en cantor-organist Jeroen de Haan. De ambtsdrager is Ariadne Rook en de lector Els van Beek. Verder wordt er medewerking verleend door de blokfluitisten Maria Knöps en Jannie Rooij. Deze dienst wordt eveneens live uitgezonden op het Youtube-kanaal van onze kerk.

‘Brood en Zegen’ vieringen

Omdat we al wekenlang geen avondmaal kunnen vieren, worden in de maand juni wekelijks 'Brood en Zegen' vieringen georganiseerd. Vanaf 8 juni zullen deze korte vieringen wekelijks plaatsvinden op maandag om 16.30 uur. We gaan het eens proberen en als het in een behoefte voorziet, gaan we er mee door.

We verzoeken u om per e-mail aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                      Hoe ziet zo’n viering eruit?

De 'Complete Spatie' Wekelijks!

Op de donderdagen (4, 11, 18 en 25 juni) zal er een ‘Complete Spatie’ zijn. Deze viering die tot maart eens per maand gepland was, vindt nu wekelijks plaats. Deze viering wordt voorbereid door Karin Timmerman en de voorbereidingsgroep, in samenwerking met de liturgiecommissie. Aanvang is 20.30 uur en het duurt ongeveer 20 minuten.

We verzoeken u om per e-mail aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vieringen in juni: aanmelden werkt zo!

Vanaf 1 juni mogen er kerkdiensten met maximaal 30 personen worden gehouden, mits de basisregels in acht worden genomen. Naast de predikant en de cantor-organist zullen er steeds een paar zangers worden gevraagd om de gemeentezang te vertegenwoordigen, de overige aanwezigen zingen dus niet. Voor de diensten in juni kunt u zich tot en met vrijdagavond aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - we verdelen de plaatsen zodat een ieder zeker een zondag in juni erbij kan zijn. Waarschijnlijk is er plaats genoeg, maar we willen voorkomen dat we bij de deur mensen moeten weigeren.

Alleen samen vieren we Pinksteren

Om stil te staan bij de betekenis van Pinksteren in deze tijd, is er op pinksterzondag 31 mei om 10.00 uur een live kerkdienst op https://www.youtube.com/gereformeerdekerkwoerden. De gezamenlijke kerkdienst is in de vorm van een persconferentie met uitleg bij de nieuwste pinkstermaatregelen. Er is muziek van de band van de Cama Parousia en de band Joy van de Gereformeerde Kerk. Ook is het mogelijk om live vragen in te sturen.

Koffie met Noten Online

Mooi nieuws: Koffie met Noten is online te vinden! Maarten Diepenbroek heeft in Ede Koffie met Noten opgenomen en deze is te bekijken op ons Youtube-kanaal. Tevens vindt u hier de liedlijst voor deze uitzending.

Zondagse diensten te volgen via kerkomroep

De kerkenraad heeft, de adviezen van de regering en de classis met betrekking tot COVID-19 volgend, alle activiteiten, ook het Feest van de Geest, afgelast of uitgesteld. Deze maatregel geldt vanaf 16 maart en duurt in elk geval tot 1 juni. De zondagse diensten kunt u via kerkomroep.nl volgen en via de buttons op deze site. De landelijke koepelgroep Feest van de Geest heeft aangegeven het evenement Feest van de Geest te verplaatsen naar 2021. De opening is dan op dinsdag 11 mei, Hemelvaart is op donderdag 13 mei en Pinksteren op zondag en maandag 23 en 24 mei.

Interview Jeroen de Haan

Op 3 augustus werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door de kerkelijke omroep SOKW. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het interview is te beluisteren onderaan de website onder het kopje "Interview".

Iedereen is welkom!

Ook in deze controversiële tijd bouwen wij verder op de droom van onze gemeenteleden. Een droom die gericht is op het blijven zingen voor God, een levendige kerk met een eigen gezicht, met aandacht voor liturgie, muziek en cultuur. Waarin ook aandacht is voor elkaar in pastoraal opzicht, en men elkaar echt kent en dus gekend wordt! Een bloeiende kerk, waarin verschillende generaties vertegenwoordigd zijn, waarin ruimte wordt geboden voor ieders beleving van het geloof. Juist nu spreken wij opnieuw onze steun uit voor de activiteiten van Wijdekerk.nl, de veelkleurige organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die, helaas om geloofsreden, schade hebben opgelopen.  

Kerkdiensten

Knopkerkdienstbeluisteren3

 

 

 

 

KnopYouTubekanaal4

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief


Activiteitenkalender

zo 07 juni - 15:30
Kliederkerk
wo 10 juni - 20:00
Taizé-vieringen
do 11 juni - 20:30
De Complete Spatie
do 25 juni - 19:30
Zin in film

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door de kerkelijke omroep SOKW. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.