Alain Verheij over zijn boek 'God en ik'

De openingsavond van Geloof en Cultuur start met Alain Verheij. Deze avond wordt gehouden op dinsdag 17 september om 20.00 uur in de Lutherse Kerk. Als spreker treedt dan op Alain Verheij over zijn boek ‘God en ik’. Alain Verheij is schrijver, spreker en blogger. Hij is lid van het theologisch elftal van dagblad Trouw en noemt zichzelf ‘theoloog des twitterlands’.  In het boek ‘God en ik’ analyseert hij onze tijd en hoe de christelijke verhalen en gebruiken iets te zeggen hebben over de wereld van nu.

Concert Open Monumentendag -14 september

Op Open Monumentendag is de Lutherse kerk geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het laatste half uur wordt er een concert gegeven. Kom op adem bij dit concert met liturgische koorzang, in de verstilde ruimte van de Lutherse Kerk te Woerden. Het concert wordt gegeven op Open Monumentendag, zaterdag 14 september a.s. om 15.30 uur, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11 te Woerden. Toegang vrij. Met uitgangscollecte. Van harte welkom.

Interview Jeroen de Haan

Op 3 augustus werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door RPL, de regionale radiozender voor Woerden en omstreken. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het interview is te beluisteren onderaan de website onder het kopje "Interview".

Iedereen is welkom!

Ook in deze controversiële tijd bouwen wij verder op de droom van onze gemeenteleden. Een droom die gericht is op het blijven zingen voor God, een levendige kerk met een eigen gezicht, met aandacht voor liturgie, muziek en cultuur. Waarin ook aandacht is voor elkaar in pastoraal opzicht, en men elkaar echt kent en dus gekend wordt! Een bloeiende kerk, waarin verschillende generaties vertegenwoordigd zijn, waarin ruimte wordt geboden voor ieders beleving van het geloof. Juist nu spreken wij opnieuw onze steun uit voor de activiteiten van Wijdekerk.nl, de veelkleurige organisatie die ondersteuning biedt aan mensen die, helaas om geloofsreden, schade hebben opgelopen.  

 

 

Dienstrooster

zo 22 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 22 sept - 18:30
PKN avonddienst
zo 29 sept - 10:30
Lutherse ochtenddienst
zo 29 sept - 18:30
PKN avonddienst
zo 06 okt - 10:30
Lutherse ochtenddienst

Activiteitenkalender

"Christenen die bidden zijn als zuilen die het dak van de wereld dragen"

Maarten Luther

Welkom in Woerden

Een introductie in het PKN landschap in onze prachtige stad. Als u in Woerden komt wonen en u komt uit een stad met een protestantse gemeente dan moet u een keuze maken bij welke PKN kerk u zich wilt aansluiten. Voor hulp daarbij zie kerkpleinwoerden

Programmaboekje

Hier vindt u het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Het is een breed aanbod geworden. Er zit vast iets tussen dat u zal aanspreken.

Interview

Op 3 augustus 2019 werd onze cantor-organist, Jeroen de Haan, geïnterviewd door RPL, de regionale radiozender voor Woerden en omstreken. Jeroen de Haan is inmiddels twintig jaar cantor-organist in de Lutherse Gemeente in Woerden. In deze uitzending geeft hij uitleg over zijn functie als cantor-organist en waarin dit verschilt van een organist in een willekeurige andere kerk. Het audiobestand kunt u hier beluisteren

"God in de lage landen"

Op zondag 18 november 2012 zond de EO het derde deel uit van de documentaireserie “God in de Lage Landen”. Dit deel gaat over de Reformatie. De uitzending begint in onze Lutherse kerk, de oudste Lutherse schuilkerk van Nederland.