Op zondagmiddag 12 november om 15.00 uur verwelkomen we acteur Thomas de Bres en cellist Joris van Haaften.

Zij vormen samen het Theater van de Heelheid en komen vertellen over Bachs zoektocht naar muzikale volmaaktheid en de vrijheid van het Lutherse geloof. Ze richten zich daarbij met name op bijzondere en fascinerende muziek van Bach: de cellosuites. We worden daarbij meegenomen naar het hof in Köthen, in de tijd rond 1720. Een paar vragen die aan de orde komen:

• Kunnen we Luther terugvinden in de cellosuites van Bach?
• Hoe zijn de cellosuites ontstaan?
• Vielen ze in de smaak bij de keurvorst, Leopold van Köthen?

De teksten voor deze voorstelling zijn geschreven op basis van bewaarde brieven van Bach zelf en op basis van getuigenissen en documenten over hem van onder andere opdrachtgevers en gemeenten. Door de teksten heen gevlochten, luisteren we naar acht zorgvuldig gekozen delen van de unieke cellosuites, geschreven in deze onstuimige periode. Muziek en spel vullen elkaar aan en geven elkaar context in een unieke combinatie van performance, spel en muziek.

De voorstelling wordt financieel ondersteund door de Raad van Kerken Woerden. Er wordt uiteraard wel een entreebedrag gevraagd: een standaardkaartje kost € 17,50, maar via onderstaande link ziet u ook andere mogelijkheden voor wie een krappe, en voor wie juist een extra royale beurs heeft. Kaarten kunnen worden besteld via: BACH/LUTHER Cellosuites. Zolang er ruimte is, kunt u natuurlijk ook bij het binnenkomen betalen – met de QR-code! 

Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een drankje.