Voor mensen die zich willen verdiepen is er al een aantal jaren - landelijk georganiseerd - de cursus ‘Leren met Luther’ (www.lerenvanluther.nl)

Dit jaar is het thema ‘Met Luther vieren’. Het gaat in deze cursus van vier bijeenkomsten over Luther en de Lutherse liturgie. In de eerste bijeenkomst gaat het over ‘een gewijde ruimte binnengaan: intochtslied, voorbereiding, Kyrie en Gloria’ (docent: prof. dr. Markus Matthias), in de tweede bijeenkomst over ‘kenmerken van een goede Lutherse preek’ (docenten: dr. Theo van Willigenburg of ds. André van der Stoel), in de derde bijeenkomst over ‘de vorm van het liturgisch gebed: zondagsgebed en voorbeden’ (docent: ds. Willy Metzger) en in de vierde bijeenkomst over ‘het Heilig Avondmaal: dicht bij Christus zijn en kwetsbaar bij elkaar’ (docent: ds. Susanne Freytag of ds. Marlies Schulz).

De cursus wordt op verschillende plekken in het land gegeven, zo ook in Lutherse Utrecht-Zeist en wel op: 21 november, 19 december, 16 januari en 6 februari van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten zijn €20, = per persoon (u krijgt dan een reader met de teksten) en u kunt u opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06-43462636, liefst voor 10 november.