De Martin Luther King viering komt naar Woerden! Deze speciale viering rondom het leven en de boodschap van de beroemdste Amerikaanse baptistendominee toert door Nederland en doet op zaterdag 25 november Woerden aan.

U bent van harte welkom in de Kruiskerk aan het Mesdagplein te Woerden aanvang 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open. We organiseren deze avond ook vanwege het 50 jarig bestaan van de Raad van Kerken in Woerden. De toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang. Iedereen is welkom, net als in de geest van Martin Luther King. Zie ook: www.themarchofmartin.nl

“We zijn blij dat ‘The March of Martin’ naar de Kruiskerk in Woerden komt” vertellen Hans Slooijer en Jan Uittenbroek namens de Raad van Kerken. “Het thema van racisme en rassenscheiding is nog steeds actueel, we hopen met deze viering veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen”. Een vijfkoppige band en een gospelkoor van 8 heren en 9 dames zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. “Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van Martin en we bekijken samen delen van enkele speeches van Martin op de beamer en we staan stil bij hoogtepunten en dieptepunten uit zijn leven” vult Arjen van der Berg aan. Arjen is zanger in het koor en staat versteld van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu negentien keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door Nederland en overal zit het vol. We spreken mensen die soms een lange autorit er op hebben zitten om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Heel bijzonder. Zelfs dagblad Trouw wijdde er aan paginabreed artikel aan op Martin Luther King day. Ook diverse nationale radiozenders hebben ons geïnterviewd.” Ook al is het dit jaar 55 geleden dat Martin Luther King  is vermoord, nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen. De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen. Een eigen lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial aan Martin Luther King.