Ons gemeentelid Nico van der Steeg is voorzitter van de Four Chaplains Memorial Foundation Nederland. Dat heeft alles te maken met vier Amerikaanse legerpredikanten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een Amerikaans troepentransport door een Duitse U-boot getorpedeerd.

De legerpredikanten gaven hun leven om anderen te redden. Op woensdag 17 april vertelt Nico welk bijzonder verhaal hieraan vastzit én wat dit voor ons nu kan betekenen. Om 18.30 uur is er een gezamenlijke maaltijd in de kerk (wel even aanmelden!). Vanaf 19.15 uur zijn andere belangstellenden welkom en om 19.30 uur gaan we luisteren naar de Tischrede.

Nog altijd actueel
De stichting die naar aanleiding van dit gebeuren is opgericht, houdt het gebeuren vast in de herinnering. Zij ziet het vooral ook als iets dat tot op de dag van vandaag bron van inspiratie kan zijn en zo dus heel actueel blijft! Nico geeft nadrukkelijk aan: dit verdrietige verhaal van toen wil tegelijk ook een hoopvol verhaal zijn voor nu. Op 17 april zal hij ons meenemen in dit verhaal én aangeven wat het volgens hem voor ons nu kan betekenen.

Maaltijd en lezing
Deze avond krijgt de vorm van een Tischrede. Of eigenlijk is het meer, een ‘Nach-Tischrede’. Wat betekent dat? We hebben om 18.30 uur (precies!) een gezamenlijke maaltijd in de kerk. Daar is ieder uiteraard weer hartelijk welkom. Wel graag even aanmelden via een mail aan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Aanschuiven en meedoen met de maaltijd is gratis. Wel stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs. 

Na de maaltijd zijn andere belangstellenden vanaf 19.15 uur eveneens hartelijk welkom. Er is koffie en thee, en om 19.30 uur kunnen we er dan echt voor gaan zitten om het verhaal over de Four Chaplains te horen. Als dus mee-eten géén optie is, kunt u toch de lezing meemaken.